2018年系统和网络药理学原理、方法及应用研讨班(第6期)即将开课!

周伟

周伟 博士

简介:1985年出生,辽宁省铁岭市人。2011至今,就读于西北大学生命学院生物信息专业,博士研究生。主要从事系统生物学、系统药理学理论和方法构建,包括miRNA参与的调控网络的动力学机制以及采用中药系统药理学方法对心血管疾病作用机制的研究。在《BMC System biology》,《Toxicology》刊物上发表SCI论文2篇。

主要研究方向:系统生物学;系统药理学;心血管疾病中药作用机制和新药开发。

Wei Zhou PhD

She is currently studying as a PhD student in Northwest University, College of Life Sciences, working on the theories and construction method of system biology and systems pharmacology. Her research mainly focuses on miRNA-mediated dynamic mechanism of regulatory network and the mechanism of cardiovascular disease based on the TCM systems pharmacology. She has published 2 SCI papers in BMC System biology and Toxicology respectively.

PUBLICATIONS

1. Wei Zhou, Yan Li, Xia Wang, Lianqi Wu, Yonghua Wang*. MiR-206-mediated dynamic mechanism of the mammalian circadian clock. BMC Systems Biology. 2011, 5:141.
2. Wei Zhou, Chao Huang, Yan Li, Jinyou Duan, Yonghua Wang*, Ling Yang. A systematic identification of multiple toxin-target interactions based on chemical, genomic and toxicological data. Toxicology, 2013, 173-184.

to top